BrickbandsHits & Berättelse

Grafiskt /MissJazz.se 2023 – Foto: Bo Lundström

BrickbandsHits & Berättelse
Brickband att vägghänga brickor i har blivit Nordisk kulturskatt. Vi har levt med brickband över 100 år. Det lilla unika Brickband.Museum på södra Öland har en mycket stor samling brickband.
Museiskapare Malene Langborg, som också är jazz- och vissångerska, berättar brickbandens historia och om den egna resan med brickbanden – tillsatt akustisk levande musik (sång &
gitarr) från brickbandens tid. Nostalgi & retro! – musikalisk sådant.

Varaktighet: ca 1 timme + eftersnack.
Malene visar upp utvalda brickband från samlingen!

Recension:
“Malene tar med publiken på en resa från 1900-talets början till slutet av 70-talet. En resa som är dels musikalisk där hennes röst och gitarr kan fylla rummet. Dels en resa till våra minnens kök där brickbanden visar en berättelse om inredning och smak från dessa årtionden.

Det musikaliska föredraget ger ett tillfälle att samtala om minnen utifrån ett par smala band som en gång hängde på allas väggar.”
Med vänliga hälsningar

Carolina Jonsson, producent Virserums Konsthall

Rekommendation:
“Malenes Brickbandshits & Berättelse har varit på Biblioteket i Färjestaden. Vi roades med musik och att se och känna på brickband i flera former och färger. Musiken speglade en stor del av 1900-talet, samtidigt som den fint kopplade till brickbandens historia. Det är intressant att se det människor skapar för nytta och till nöje. Vi hade alla en mycket trevlig stund.”
Må gott och Hälsningar
Gudrun Fredin
Bibliotekarie, Biblioteken i Mörbylånga kommun

_ _ _
Bokning: 072 3300 465
malene@brickbandsfabrik.se