Då var det klart!

Säsong 2022 på Brickband.Museum är över, done, klart, finito!
Känslan är såå underlig.. Aldrig mer ska jag köra ner till det lilla vita huset i Södra Möckleby och öppna för museigäster, konsthantverksköpare och loppissugna.
Det har varit en mycket bra säsong, måste jag säga! Av alla ställen samlingen av brickband har varit utställda sedan 2018, har det kommit flest dedikerade folk hit, och flest som köpt något från BrickbandsFabrik. Jag är glad men fortfarande fattig på pengar (museidrift lönar sig inte), men rik på upplevelser och känslan av att grundligt ha förmedlat historien om kulturskatten brickband. Ibland undrar jag varför jag gör dethär.. Just nu är jag lite sentimental – och samtidigt stolt över en bra period i mitt liv.
Vill försöka att inte oroa mig för framtiden. Men var brickbanden ska ställas ut säsong 2023, det hoppas jag Gud har en plan för. Varför jag behövde bli hjärtsjuk med 2x sjukhusinläggelse denna september, det har jag inte helt fattat. Jag skulle ju gett järnet här i Ölands Skördefest, tjänat pengar, pressat citronen säsongens sista dagar, men nej – det fick jag inte.
Huset är såld, museet var bara hyresgäst. Vad dom nya ägarna ska ha i den gamla butik, vet jag inte.
Jag vet att Brickband.Museum öppnade första gång i en liten husvagn på en åker i norra Skåne en varm sommardag juni 2018 och att brickband inte är såna som ger upp! 🙂 BrickbandsFabrik.se startade försiktigt sommaren 2020, året efter blev fabriken ett riktigt (one-woman)-företag.
Nu måste jag ta det lugnt ett tag, sedan ser jag fram emot julmarknaderna som börjar i november där BrickbandsFabrik’s alla miljörätta produkter nog går att sälja.
Vi hörs!
Kram från hjärtat <3
/Malene

Foto: Tommie Skoog

4 kommentarer

  1. Jag kommer sakna det som varit, men ett nytt Brickbandsmuseum kommer säkert födas. 🙏
    Malene, lycka till! Kram 🤗

  2. SÅ TRÅKIGT DU GÖR VERKLIGEN EN MISSION FÖR BRICKBANDEN många kramar o lycka till !!!hälsningar ingamaj

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *