Stockholm/Huskvarna

“At rejse er at leve” sa den danska författaren H. C. Andersen. Det ligger en sanning i hans ord. Oftast när man reser, märker man att man lever för att man ser allt med klara ögon, långt borta från rutinerna, plikterna hemma. Man är fri!
Som museiinnehavare måste jag kolla hur andra gör. Att se Huskvarna Museum, har länge varit en dröm. Här i juni 2022, slog den in. Jag kombinerade bilresan med konsert-jobb i Stockholm (är ju musiker också). Turen blev lyckad, och jag kom hem med energi, bra upplevelser i hjärtat, inspiration och glädje!

Här följer bildserier från resan.

HÖKIS VISRUM, Farsta

Videolänkar till YouTube:
DEL1 – https://www.youtube.com/watch?v=ftehTWTxNHM
DEL 2 – https://www.youtube.com/watch?v=6NW0A0GoSgg&t=22s

HUSKVARNA MUSEUM

När jag har råd, skänker jag en peng till Erikshjälpen, dom gör ett mycket bra arbete. Att köpa något i deras secondhand-butiker är också välgörande. Erikshjälpen har en jättebutik i Huskvarna samt kreativt inredd café. Jag hittade ett brickband till mitt museum och tyger att sy brickband av till BrickbandsFabrik.

Efter museibesöket, åkte jag på ett fantastiskt beläget café ‘Kroatorpet’ med utsikt över Vättern, mycket bra fika.
Bredvid fanns än ett museum: Stadsmuseet i det gamla kruthus.

Efter 2 övernattningar i Trosa, och 2 i Huskvarna körde jag mot Öland, trött o belåten. Och 3 museer hade jag hunnit med.
Min nya, begagnade Saab hade kört så fint på hele resan. När jag var ca 10 km från hemmet, sprack en drivrem i motorn. Jag kunde ringa min älskade mekaniker som bärgade bilen – och min älskade väninna som hämtade mig från verkstan med allt mitt pickpack! Tacksam kom jag hem – hade ändå en jäkla tur 🙂
/Malene

#visithuskvarna #huskvarnamuseum #kroatorpet #kruthuset #erikshjälpen #attresaärattleva

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *