Vi brickband kan också bli besvikna!

Vi Brickband kan också Bli Besvikna!
Här hänger vi på rad och visar upp oss det bästa vi kan! Vi väntar på en revival, och alla säger att den måste komma; allt går ju i cirklar, trender kommer tillbaka.
Idag avbokades en intervju med en tonangivande tidning inom hantverk – det var droppen! Nu hänger vi här medan tårarna torkar..
Det är inte första gången en trendy tidning har nedprioriterat brickbanden för annat, säger Malene, vår museidirektör.
Vi är inte bara besvikna, vi är ledsna för vår egen skuld, och för hennes.
Hur ska hon kunna leva? Det är fri entré till museet och vi älskar när folk kommer in o tittar på oss. Vissa säger med ett stort leende: ‘Nämen Guuud!!’ och då blir vi SÅ stolta! Tillsammans ser vi nämligen rätt mäktiga ut! Vänliga gäster säger tack till Malene för att hon gör en kulturgärning. Om kulturskatter som oss försvinner, då blir människor själsligt fattiga, historielösa. Malene har förnyat brickbandet och kallar det Textile Hanger så att hela världen kan va med och moderna människor kan hänga sina laptops och annat smart i snygga, textila, vägghängda band sytt av återvunnet för miljöns skuld! Vi bor ju i ett Världsarv här på södra Öland!
Vi, de originella brickband, har funnits i Norden ca 100 år.
Om inte någon med lite power skriver om och rekommenderar museet och Malenes konsthantverk – och livsverk(!) – då vet vi inte hur framtiden kommer se ut. Det kostar något att driva ett museum – tid, pengar, energi !
Ja, det var bara en stor suck från våra små, klappande brickbandshjärtan <3 <3 <3
Hälsning
Alla brickbanden på Brickband.Museum

#kulturskatt #kulturgärning #Världsarv #brickband

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *